Tilbage i december annoncerede Manthey Racing en ny banepakke til 992-generationen GT3, som ville hjælpe med at forbedre dens omgangstider på racerbanen. Sættet indeholdt en række aerodynamisk effektive kropsdele, affjedringstilpasninger, baneklare bremseklodser og et sæt letvægtssmedede hjul med luftmodstandsreducerende aerodisc på bagsiden. Det er klart, at GT3 allerede er ret intens, når det kommer til præstationer på banen, men hvis der er et firma, der ved, hvordan man laver en bil hurtigt omkring Nürburgring, bliver det Manthey. Og pakken er udviklet i fællesskab med Porsche Motorsport-ingeniører i Weissach. Beviset ligger i buddingen, som man siger, fordi den Manthey-kittede GT3 klarede en imponerende 6:55.737 omgangstid omkring Nordschleife i sidste uge, hvilket gjorde den nøjagtigt 4,19 sekunder hurtigere end en standard GT3 på den samme Michelin Pilot Sport Cup 2 R dæk og fabriksraceren Kevin Estre ved rattet.

Manthey Racing er et helejet datterselskab af Porsche, og denne opgraderingspakke er nu tilgængelig gennem Porsches Tequipment, hvilket betyder, at du kan bestille den fra din lokale forhandlers reservedelsafdeling. Sættet inkluderer en dybere frontsplitter og cannards samt modificerede undervognsluftledere for at øge downforce foran på bilen. For at balancere det får bilens bagende en bredere bagvinge med en mere udtalt Gurney-klap og større endeplader, samt en meget dybere kulfiberdiffusor. De nye smedede hjul er omkring fire pund per hjørne lettere end fabrikkens GT3-hjul, hvilket betyder, at uafjedret vægt er faldet med over 16 pund. Når vi taler om fjedre, inkluderer Manthey-sættet et KW-konstrueret sæt fire-vejs justerbare coilovers med stivere front og blødere fjederhastigheder, hvilket betyder, at bilen er mere aggressiv, når den køres på grænsen. Hvad angår bremserne, får du et sæt mere aggressive bremseklodser og stålflettede forstærkede fleksible linjer til hvert hjørne af bilen.

Den ekstra downforce og lettere hjul betyder, at bilen er i stand til at bære mere fart gennem hvert af Nürburgrings 160 sving. Selv en brøkdel af en mile i timen hurtigere i hvert af disse sving giver en imponerende fire komma en-ni sekunder hurtigere omgang. Det er klart, at den gennemsnitlige GT3-kører ikke kan drage fordel af den ekstra downforce og affjedringsjustering, men pro-køreren Kevin Estre kan helt klart. Vil Manthey-sættet gøre en forskel for dig på din lokale banedag? Det tvivler jeg stærkt på. Men det vil se fedt ud at gøre det.