Porsches fabelagtige 928 har været ude af produktion i 27 år, tro det eller ej. Men Nardone Automotive fra Milano, Italien forbereder sig på fuldstændig at forny Porsches ikoniske Grand Tourer til den moderne æra. Med en mere kraftfuld V8-motor, letvægts-kulfiber-karrosseri og masser af moderne designelementer, ser 928’eren stadig lige så futuristisk ud i dag, som den gjorde, da den blev introduceret i 1978. Over 60.000 originale 928’ere blev solgt gennem 17 års produktion, og hver successive model blev mere imponerende. Nardone forsøger at vise verden, hvad 928’eren kunne have været, hvis Porsche var blevet ved med at udvikle den. Du kan på en måde tænke på dette koncept som den “Singer-ified” version af en 928, da den har fået en grundig omarbejdelse af hver komponent, uden at miste den visuelle skønhed og æstetiske spænding, som Porsche bagte i.

Nardone siger, at det håber at have disse 928 re-do-maskiner i kundehænder engang omkring 2024, hvilket er ret langt væk endnu, men hvis du vil have en, skal du snart stå i kø, for de vil sandsynligvis gå hurtigt. Prototypen vil være tilgængelig til at se personligt på Goodwood Festival of Speed ​​mellem den 23. og 26. juni, så hvis du vil se, hvordan din vil se ud, før du kaster dine hårdt tjente penge ned, skal du bare hoppe til England næste gang uge, og du kan gøre netop det.

Nardone 928 lover omkring 400 hestekræfter fra en fornyet Porsche V8-motor, der kører med en moderne ECU og moderne brændstofindsprøjtning. Den originale 5-trins gearkasse vil blive skiftet ud med en 6-trins, og et differentiale med begrænset slip vil blive tilføjet som standard. For- og baghjulsophænget vil blive fuldstændig fornyet for at give 928’eren endnu bedre køreegenskaber, end den blev udstyret med af Porsche, hvilket mildest talt er imponerende. Denne opdatering vil naturligvis også omfatte et større bremsesæt, 18-tommer smedede hjul lavet til at ligne de originale “brønddæksel”-hjul og moderne Michelin Pilot Sport 5-dæk, der pakker alt dette ind. For at gøre bilen så ubesværet at køre hurtigt som muligt, vil den også være udstyret med aktiv affjedring, og elektrisk servostyring. Det er en ordentligt moderne maskine, der ser ud som om den er forankret solidt i rad-æraen.

På ydersiden vil hele karrosseriet blive erstattet med kulfiber, hvilket forhåbentlig vil sænke vægten af ​​det tunge udyr med et hundrede pund eller deromkring. Indeni vil passagererne blive behandlet med noget overdådigt Foglizzo-læder og Alcantara, uanset hvor du kigger hen. Det originale stereoanlæg vil blive erstattet med et moderne Porsche Classic-system, udstyret med Apple CarPlay og navigation, samt moderne hi-fi-lyd. Det ligner et ordentligt moderne interiør, men med alle de vintage detaljer, du kunne bede om. Sikke et lækkert koncept!

Der er endnu ingen ord om, hvad denne ting vil koste, men du kan forvente, at det vil være en pæn krone. Hvis du virkelig ønsker at bestille en, ring til Nardone. Eller tag til Goodwood.